Teknolojiİnternet

En İyi ve En Popüler 4 VPN

Çevrim içi güvenlik ve gizliliğini korumak biraz baş ağrıtıcı olabilir. Bunun en iyi başlangıcı VPN kullanmaktır. VPN’ler, konumunuzu ve IP adresinizi değiştirerek aktivitelerinizi toplayan kişilerden korunmak için oldukça önemlidir. 

Birçok VPN var elbette. Fakat bunlardan hangisinin işinize yarayacağını nasıl bileceksiniz? Bugün Mimir’s Book’ta VPN’lerden en iyi ve en popüler olanları inceleyeceğiz. 

 

NordVPN 

NordVPN, VPN’ler arasında en büyük markalardan birisidir. Bunu da hak ettiğini söylemek kesinlikle mümkün. 

Kendine özgü NordLynx adı verilen Wireguard’a dayanarak geliştirilmiş yeni bir VPN protokolü sunuyor. Bu sayede internetinizin hızını neredeyse tamamen vermeyi vaad ediyor.

NordVPN, 111+ farklı ülkede 6400’den fazla sunucuyla hizmet veriyor. Aynı anda 10 cihaza kadar destekliyor ve 7/24 canlı sohbet sunuyor. 

Ayrıca şirketin kayıt tutmama politikası var. Verilerinizin güvende olduğunu ve depolanmadığını iddia ediyorlar. 

Arayüzü biraz karmaşık olsa da maksimum gizlilik isteyen kullanıcılar için oldukça cezbedici ayarlar sunuyor.  

NordVPN’in en güzel yanlarından birisi de Meshnet. Meshnet, dünyanın neresinde olursa olsun istenilen cihazlar arasında özel, şifreli bir bağlantı kurarak güvenli bir ağ oluşturuyor. Bu sayede dosya paylaşımı gibi başkalarının eline geçmesini istemediğiniz şeylerin aktarımını güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca internet trafiğinizi tek bir cihaza yönlendirebilirsiniz. Mesela bilgisayarınızda telefonunuzun IP adresini kullanabilirsiniz. 

Ayrıca Meshnet tamamen ücretsiz. NordVPN aboneliğiniz olmasa bile bu özelliğe erişebiliyorsunuz. 

NordVPN; Netflix, Amazon Prime ve Disney+ gibi yayın platformlarında da konumu değiştirip sizin bölgenize sunulmayan içeriklere erişmeyi de sağlıyor. 

Basit Plan, diğer bir deyişle ücretsiz sürümde de kısıtlı sunucu da olsa NordVPN’e bağlanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra Threat Protection Lite, yani zararlı yazılımlara ve phishing saldırılarına karşı koruma sağlayan ek bir özellik ve yukarıda da bahsettiğimiz gibi Meshnet’e erişebiliyorsunuz. 

Diğer planlarda ise basit plana ek olarak parola düzenleyicisi, Threat Protection Pro, şifreli bulut depolama servisi ve hatta siber sigorta bile sunmaktalar. 

30 gün içerisinde para iade garantisi de bunlara ek olarak planların içinde bulunuyor. 

NordVPN sitesi şu anda Türkiye’de erişime kısıtlı fakat uygulaması çalışmakta. 

ExpressVPN

Basit bir kullanıma sahip olan bu VPN 105+ farklı ülkede 3000’den fazla sunucu ile hizmet vermekte. 7/24 canlı sohbet hizmetine sahip olmakla beraber aynı anda 8 cihaza kadar kullanabiliyorsunuz. 

ExpressVPN, çoğu zaman başka VPN sağlayıcıları tarafından arka planda bırakılan Asya Kıtası’nda da oldukça fazla konumda iyi sayıda sunucuya sahip. 

ExpressVPN ayrıca kendi TrustedServers hizmetini kullanmakta. Bu hizmet, sadece RAM tabanlı olup verilerini katı bir politikayla depolamadıklarını iddia etmekte. Kısaca ExpressVPN hem hızlı hem de güvenilir bir VPN olarak öne çıkmakta. 

ExpressVPN, telefonunuzdan tutun modeminize kadar geniş bir kullanım imkanı sunuyor. Uygulamasının arayüzü de hem basit hem de çok şık. 

ExpressVPN; Netflix, Amazon Prime ve Disney+ gibi yayın platformlarında da konumu değiştirip sizin bölgenize sunulmayan içeriklere erişmeyi de sağlıyor. 

ExpressVPN, kendi tehdit koruması ve parola düzenleyicisi ile beraber gelmekte. 

Bunların yanı sıra ExpressVPN ücretsiz bir plan sunmamakta. 30 gün içinde iade garantisi de aboneliğin yanında geliyor. 

ExpressVPN sitesi, Türkiye’de şu anda erişime kısıtlı. Uygulamadan kullanılabiliyor. 

 

 

Proton VPN 

Proton VPN, 91+ farklı ülkede 5200’den fazla sunucuyla hizmet vermekte. 7/24 canlı sohbet hizmetine sahip olmakla birlikte 10 cihaz sınırı bulunuyor. 

Proton VPN, internetinizin hızını neredeyse tamamen vermeyi vaad ediyor 

Katı bir kayıt tutmama politikası ve veri güvenliği iddia etmekteler. 

Proton VPN, Secure Core sunucuları sunmakta. Bu sunucular, gizliliğinize önem veren ülkelerde bulunan fiziksel sunuculardır. Bu sunucuları kullanmayı seçerek güvenliğinizi bir kademe daha artırabilirsiniz. Proton markası, bunlara ek olarak Mail, Drive ve Calendar(Takvim) de sunmakta. 

Proton VPN; Netflix, Amazon Prime ve Disney+ gibi yayın platformlarında da konumu değiştirip sizin bölgenize sunulmayan içeriklere erişmeyi de sağlıyor. 

Proton VPN, ücretsiz bir sürüm de sunuyor. Tabii ki daha fazla özelliğe ve sunucuya erişmek için abonelik almak zaruri. 

30 gün iade garantisi de sunmakta. 

Proton VPN sitesi, Türkiye’de şu anda erişime kısıtlı. Uygulamadan kullanılabiliyor. 

Surfshark 

Surfshark 100+ farklı ülkede 3200’den fazla sunucuyla hizmet vermekte. 7/24 canlı sohbet hizmetine sahip olmakta birlikte cihaz sınırı bulunmamakta. İstediğiniz her cihazda kullanabilirsiniz. 

Surfshark, internetinizin hızını neredeyse tamamen vermeyi vaad ediyor. 

Surfshark, MultiHop ve Nexus gibi ekstra özellikler de sunmakta. Nexus, trafiğinizin tek bir VPN tüneli yerine tüm sunucu ağı üzerinden yönlendirilmesine yarıyor. Bu şekilde bağlantınız merkezi değil, değişken bir halde kalıp ek güvenlik sağlıyor. 

Nexus, bir IP Döndürücü sunuyor; IP adresiniz yaklaşık her 15 dakikada bir değişiyor ve IP Randomizer özelliği de bulunmakta. Bu da yeni bir web sitesini her ziyaret ettiğinizde IP adresinizi değiştiriyor. 

Multihop ise size aynı anda iki farklı VPN sunucusuna bağlanarak ek bir şifreli katman sunuyor. Bu sayede gizliliğiniz ve güvenliğiniz bir derece daha yükseliyor. 

Ayrıca Surfshark kendine has bir özellik ile daha geliyor: Alternative ID. Alternative ID, size rastgele bir şekilde sahte bir isim, doğum tarihi hatta telefon numarası oluşturarak internette güvenmediğiniz yerlere bilgilerinizi verirken güvenlik sağlıyor. 

Surfshark ücretsiz bir sürüm sunmuyor. 30 gün iade garantisi de sunmakta. 

Surfshark sitesi, Türkiye’de şu anda erişime kısıtlı. Uygulamadan kullanılabiliyor. 

 

Sonuç

Temelde en iyi ve en popüler VPN’leri sizin için olabildiğince basit anlatmaya çalıştım. Hangisinin işinize en çok yaracağına siz karar verirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler. Sonraki yazılarda görüşmek üzere. 

Paylaşılan:

İlişkili Gönderiler

İnternet

Torrent Nedir?

Torrent nedir?: İnternet üzerinden dosya paylaşımı yapmayı sağlayan bir protokoldür. Torrent teknolojisi, merkezi bir sunucudan indirme yerine, dosyaları parçalara ayırarak farklı kullanıcılardan (peer-to-peer - P2P) eş zamanlı olarak indirmenize olanak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir